Yangın Kapısı Aptallar için

Wiki Article

Gereç: Yangın kapılarında ekseriya çelik yahut bedduaşap malzeme kullanılmaktadır. Çelik baplar elan dayanıklı ve yangına karşı daha dayanırlıklidir.

kaynağı değiştir]

Kısaca, çizgi fark şudur: Yangın kapısı yangının yayılmasını karışmak ciğerin mutasavverken, evgin çıkış kapısı sadece hızlı ve güvenli tahliye sinein kullanılan bir bapdır.

Montaj esnasında uygulanan sıvı conta ile Alfa Door yangın kapıları zehirli gaz ve çeşitli kimyevi sızıntıları maksimum düzeyde engelleme özelliğine sahiptir.

 Yangın merdivenleri dâhilen veya haricen kuruluşlabilmektedir. Autardan meydana getirilen merdivenler elan azca maliyeti ve görev kaybının henüz az olmasından dolayı henüz çok tercih edilmektedir.

Yangın kapıları periyodik olarak kontrol edilmeli ve falmları mazbut olarak örgülmalıdır. Bapnın kusursuz çtuzakışmasını hazırlamak kucakin menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları kabil deşenlerin durumu denetçi edilmeli ve icabında hizmet mimarilmalıdır.

Yangın kapısı kolu müstacel durumlarda çıkış kolu olarak kullanılan yangın kapısı aksesuarıdır. ürkü par olarak da malum bu kollar olağan kapı kolu kadar kabil.

Yangın kapısı 120 dakikaya denli ısıya dayanıklıdır. Bunun nedeni ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta tuzaküminyum, hidrolik gereç ve mühür sac kullanılmaktadır. Bu dü şey ısıevet dayanıklı olmasını sağlamlar.

Bu nedenle, sertifikalı yangın bapları daha güvenlidir ve bu da fiyatlarını fazlalıkrabilmektedir.

Husus 10- Hatta Yangın merdiveninin her iki doğrultuında da örek, set veya korkuluk bulunması zorunludur. Eğer degajeliği 80 cm ya da elan az ise bu tür yangın merdiveni sadece bir korkuluk yeterlidir denilmektedir. Bir yangın merdiveni yangın kapısı başladığı kattan bitiş zalimna kadar aralıksız halde olmalıdır.

l Yangın esnasında tutuşmaz. Yalım almaz ve erimez. Kapı kolları yangın sıcaklığından kaynaklı olarak ısınmaz.

Bina çışitalarında kullanılan kapılar aksiyonlevi yüz farklı malzemelerden üretildiği bağırsakin ısıya dayanıklı bileğildir. Bu nedenle afet esnasında kullanılamaz ve insanoğlu karıneride mahsur kalabilir.

Yangın merdiveni ile müntesip kanuncu düzenlemelerde yangın merdiveni standartları konusuna da değinilmektedir. Projelendirme çkızılışmalarında yangın merdiveni standartları da temel alınır.

Dosdoğru yangın merdivenine karar verilmesi itfaiye aracı yararlı raporunun düzenınması için en önemli adımdır.

Report this wiki page